جسد


تاریخ: چهار شنبه 5 / 4 / 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد
تاریخ اولیه این فرقه به درستی روشن نیست و حتی درکتاب ها و دفاتر مقدس اهل حقّ نیز نظر یکسانی در این باره یافت نمی شود. این اختلاف به اندازه ای است که عده ای تاریخ پیدا شدن اهل حقّ را ابتدای خلقت و عده ای دیگر قرن هفتم ذکر کرده اند.
برخی محققان و برخی سران اهل حقّ مانند نعمت الله جیحون آبادی مؤسس این فرقهرا شخصی به نام نصیر غلام حضرت علی علیه السلام معرفی می کنند البته در تاریخ شخصی به نام نصیر که غلام حضرت علی علیه السلام باشد دیده نشده است
بعضی دیگر می گویند بنیانگذار این فرقه شخصی به نام مبارک شاه ملقب به شاه خوشین لرستانی بوده که در قرن چهارم می زیسته است.
از افراد دیگری مانند بابا نااوس، باباسرهنگ دودانی ، بهلول ماهی هم به عنوان بنیانگذار این فرقه یاد می شود.
اما مشهور میان محققان ایرانی، خارجی، رهبران و بزرگان اهل حقّ آن است که مؤسس این فرقه سلطان اسحاق فرزند شیخ عیسی برزنجه است.
پدر سلطان اسحاق، سنّی شافعی بوده و در عراق می زیسته است. مادر سلطان اسحاق را دایراک خاتون ملقب به رمز بار گفته اند. وی پس از فوت شیخ عیسی برزنجه به علت درگیری سلطان اسحاق با برادرانش قادر، خدر و سلامت از برزنجه متواری شد و به منطقه اورامان کردستان سابق روستای شیخان آمد که هم اکنون در تقسیمات کشوری در استان کرمانشاه واقع شدهاست.
در دائره المعارف تشیع محلّ تولد سلطان اسحاق روستائی از توابع برزنجه شهر زور در استان کرکوک معرفی شده است
هم اکنون مقبره سلطان اسحاق در منطقه «پردیور» واقع در شهرستان «پاوه» در استان کرمانشاه است. به اعتقاد اهل حقّ قبله حقیقی برای ذبح قربانی و ... مقبره مؤسس (سلطان اسحاق) است؛ لذا هر فرد از اهل حقّ وبه اصطلاح خودشان هر یار پس اززیارت سلطان اسحاق «حاجی»شمرده می شود.
اهل حقّ سلطان اسحاق را با نام های دیگری همچون سلطانحقیقت ، سلطان صهاک ، سلطان مطلق و حضرت سلطان یاد می کنند.
منابع:[1] - نعمت الله جیحون آبادی، شاهنامه حقیقت یا حق الحقائق، ص135
[2] - محمد مردانی، شیطان پرستان و فرقی از اهل حق، ص 349.
[3] - احمد مالامیری کجوری، اهل حقّ، ص33.


ارسال توسط محمد
فرقه اهل حقّ از فرقه های فعال و پرجمعیت در ایران است. اهل حق در ایران به نام های یارسان ، یارستان ، طایفه ، شیطان پرست و علی اللهی شناخته می شوند. هر یک از این نام ها در یکی از مناطق اهل حق نشین موسوم است؛ مثلاً به اهل حقّ منطقه کرند غرب و منطقه قلخانی شهر گهواره «شیطان پرست»؛ به اهل حق منطقه سرپل ذهاب «طایفه» می گویند.
به اهل حق مناطق ترک نشین «گوران» می گویند. البته خود اهل حق از برخی از این نام ها ابا دارند و آن ار تهمتی برای خود می دانند؛ لذا کسانی که در صدد هدایتآنان هستند باید از نام های مقبول آنان برای نام فرقه استفاده کنند.
اهل حق در ایران خاندان های (گروه) متفاوت و مختلفی دارد که با هم اشتراکات بسیاری دارند. برخی محققان تا دوازدهخاندان هم برای اهل حق برشمرده اند که در ادامه به آن ها اشاره خواهد شد.
بعضی از محققان، اهل حقّ را شعبه ای از صوفیه قلمداد کرده اند؛ اما اهل حقّ جریانی متفاوت از صوفیّه است که باصوفیّه اشتراکاتی دارد که همین اشتراکات سبب اشتباه محققان بین صوفیه و اهل حق شده است.


ارسال توسط محمد
سفره افطار من اما بی نماز ماند بار دگر


من میخوام بعنوان یه اهل حق روزه بگیرم اما قبلش چند تا سوال از خودمدارم

کی باید روزه بگیرم ؟ آبان ماه ( روزه مرنو ) یا دی ماه ( قولطاس )، 18 آبان یا 28 آبان ویا ...

چرا باید روزه بگیرم ؟ چون سلطان سه روز توسط برادراش در یه غاری محاصره شد و چون غذا و خوراکینداشتند ما باید این سه روز را روزه بگیریم ( روزه مرنو ) و یا اینکه چون چند نفراز یاران سلطان سه روز در زیر برف موندند و اونها هم چیزی برای خوردن نداشتند ماهم باید این سه روز رو روزه بگیریم ( روزه قولطاس )




تاریخ: یک شنبه 2 / 4 / 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد
وقتی ما یه ساختمان رو می بینیم این حقیقت رو درک می کنیم که حتما یک معمار و بنا و کارگرهایی این ساختمان رو ساختن یا وقتی به یک تابلو نقاشی نگاه می کنیم این حقیقت رو درک می کنیم که یک شخصی این نقاشی رو کشیده.
اگر به بدن خوذمان نگاه کنیم می بینیم که نظم خاصی دارد و اعضای بدن ما با نظم خاصی کنار هم قرار گرفته اند.
وقتی به دنیایی که که در ان زندگی می کنیم نگاه کنیم نضم خاصی رو می بینیم.مثلا هیچ وقت شب و روز از همدیگه سبقت نمی گیرند. یا مثلا هر چیزی که برای زنگی ما لازم باشه وجود داره.هوا برای نفس کشیدن, غذا برای خوردن و . . .
آیا این ها نشان دهنده این نیست که یک خدای قادر و توانا ما و همه جهان, هر چیزی رو که می بینیم و نمی بینیم, هر چیزی رو که می دانیم و نمی دانیم, هر چیزی رو که می شنویم و نمی شنویم و. . . آفریده است؟


ارسال توسط محمد
آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 21
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 21
بازدید ماه : 585
بازدید کل : 13941
تعداد مطالب : 58
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1